26 maj 2020
18:30

RÅs LB

Referat: Växjö DFF - RÅs LB

Äntligen var det dax för match för vårt Blue Marins. Idag gick färden till Växjö och match mot Växjö DFF F17 tipselit på anrika Värendsvallen. Vi möter ett välspelande lag som försöker att spela med få tillslag.Vi håller Vdff på behörigt avstånd från vårt straffområde och själva skapar vi många farliga mål chanser men är lite ringrostiga i avsluten. Vdff har ett läge i 1:a halvlek men där kommer Alice ut ur målet och tippa ut till hörna.

Vi kanske skulle haft en ledning i 1:a halvlek med 4-1 på alla dessa chanser, men jag är riktigt nöjd med det vi skapar i denna halvlek. I paus pratar vi om att ligga tätare på motståndarna och att våga hålla i bollen. Vdff rivstartar i 2:a halvlek men Alice håller rent med hjälp av försvaret och målstolparna. Vdff ta ledningen men vi vänder detta till något positivt och börjar återigen skapa chans på chans och i 60:onde matchminuten får Elsa en tå på ett inlägg från Saga J 1-1. Efter detta har vi 3 rena frilägen men precis som i första halvlek så finns inte riktigt kylan där (efter 8 veckor utan matcher). 2-1 är riktigt snyggt! Ellen vänder ut en boll till Saga J som lägger in en smörpass till Alicia som klipper till på volley under ribban, från 20 meters avstånd. Den satt som jordgubben på en gräddtårta. Vi håller undan och vinner med 2-1.

Kanske matchen skulle slutat 7-3 till vår favör... Vi använder i dag 16 spelare varav 7 olika spelade i backlinjen. Hela laget ska vara riktigt nöjda med dagens insats. Växjö har ändå spelat en hel del matcher under dessa 7 veckor vi fått vila från matchspel. En dag som denna är man riktigt stolt som tränare! Syntes på alla spelarna idag att det var ett sug efter att äntligen få spela match igen.